Наставникът на Милан Дженаро Гатузо демонстрира готовност да се опълчи на критиците си, които се активизираха сериозно след двете поредни поражения за отбора. Въпреки загубите от Интер (0:1) и Бетис (1:2) легендарният бивш полузащитник на „росонерите” парира с думите, че тимът му съвсем не е „мъртъв и погребан”.

В неделя Милан ще има тежък сблъсък срещу Сампдория в Серия А, като евентуален негативен резултат може да има пагубни последствия за бъдещето на Гатузо като треньор.

„Сампдория разполага със солидна защита, която дотук е допуснала само 4 гола и се труди усърдно. Ние трябва да играем добре, за да им създадем проблеми и притиснем. Разполагат със страхотен треньор в лицето на Марко Джампаоло и са толкова добре организирани”, отчете наставникът на Милан.

„Ние идваме след два шамара в лицето, но не сме умрели. Аз самият не съм мъртъв и погребан, някои от вас трябва да проумеят това. Загубите винаги болят, но знам колко още мога да дам на клуба.”

„Срещу Бетис не успяхме да изпълним нито един от елементите, които подготвяхме. Това е голямото ми съжаление. Искам да виждам отбор с характер и желание да отвръща на ударите, защото тези играчи могат толкова много повече. Бях длъжен да анализирам тези два мача и да разбера защо играем с дръпната ръчна спирачка. Нужно ни е нещо повече на индивидуално ниво.”

Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони също се присъедини към лагера на недоволстващите от управлението на Гатузо. „Ние опитахме да играем и с трима, и с четирима защитници. Опитахме схеми с двама нападатели, пробвахме 4-3-3 и 3-5-2. Утре ще преценим в каква посока да вървим. В момента не се наслаждаваме на футбола си. Ние единствено страдаме и трябва да преоткрием забавлението, което носи играта на футбол. Няма място за алибита, трябва всички да поемем отговорност. Очаквам да видя допълнително раздаване от всеки. Ако всеки път си търсим извинения, ням да стигнем доникъде”, заключи Гатузо.