Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони проведе поредната си публична атака срещу наставника на отбора Дженаро Гатузо. Влиятелният италиански политик заяви, че страда заради  начина, по който Гатузо кара „росонерите” да практикуват.

Тимът се намира в серия от 2 поредни загуби, като отстъпи 0:1 в градското дерби срещу Интер, а сетне падна и с 1:2 от Бетис през седмицата в Лига Европа. Тези резултати и без друго поставиха под сериозно съмнение бъдещето на Гатузо в клуба.

„Все още следя Милан като фен, но с чувство на разочарование, защото те ме карат да страдам заради начина, по който играят”, коментира Берлускони.

„Те са построени по такъв неефективен начин, отправят твърде малко точни удари към вратата, а нашият централен нападател никога не може да получи топката на изгодна позиция. Съвсем естествено всичко това се дължи на тактическата система. Дано скоро видим  промени в това отношение.”

„Дали Гатузо трябва да бъде уволнен? Това са решения, които трябват да бъдат взети от лидерите на клуба. Аз нямам никакво желание да им се бъркам”, допълни Берлускони.