Наставникът на Милан Дженаро Гатузо изглежда примирен с уволнението си след поредния провал на отбора под негово ръководство. "Росонерите" загубиха домакинството си на Бетис в Лига Европа и продължават със свободното падане от началото на сезона. 

Преди мача усилено се говореше, че бившият халф на "червено-черните" ще бъде уволнен при загуба, а след като тя се случи, той изглеждаше посърнал на пресконференцията и използва цветистия си език, за да опише положението в състава. 

"Не мисля как да спася задника си, мисля само как да променя сезона на отбора и да го вкарам в релси. Мислите си, че въобще ми пука за задника ми в този момент? Искам само да реша проблемите на Милан, ако ръководството ми даде шанса да го сторя."

"Ужасно е, Милан изглежда изплашен и чуплив във всеки един момент. Като наставник имам съвсем други проблеми, а не тези, свързани с мисленето за запазването на работата ми. Чувствам се напълно и изцяло отговорен за лошото ни представяне", заяви Гатузо. 

Бившият любимец на феновете пое поста в края на ноември миналата година, но изглежда няма да успее да навърти точно 12 месеца на поста, защото се очаква уволнението му да стане факт най-късно до няколко дни.