След като вече привлече в своята управа бившият шеф на Арсенал Иван Газидис, Милан обмисля да стори същото и с легендарния бивш мениджър на „топчиите” Арсен Венгер. Безработният в момента французин изглежда фаворит за поста на Дженаро Гатузо.

В четвъртък феновете на „росонерите” трябваше да преглътнат доста горчива загуба 1:2 у дома срещу Бетис в Лига Европа, а тя дойде дни след драматичното поражение 0:1 от Интер в градското дерби.

Според „Ла Република” обстановката в клуба е станала „изключително сложна” за наставника Гатузо. Ежедневникът твърди, че веднага след поражението от испанците е имало среща между спортният директор Леонардо и президента Паоло Скарони, на която двамата са обменили впечатленията си около настоящата незавидна ситуация.

За момента Леонардо е на страната на Гатузо, затова се е стигнало до решение към момента въпросът да остане „замразен”. Това обаче не пречи на Венгер да се присъедини към възможните кандидатури наред с тези на Антонио Конте и Роберто Донадони, които също към момента са безработни.

През лятото на тази година Венгер приключи своя 22-годишен престой начело на Арсенал, голяма част от който премина в работа именно с Иван Газидис.