Ръководството на Фиорентина ще даде на съд испанския футболист Борха Валеро заради изказвания, които уронват престижа на клуба.

Нови откровения от Валеро: Напуска Фиорентина през сълзи

Причина за това са публикуваните излияния на Валеро, според които той не е на 100 процента сигурен за трансфера си в Интер, но е „длъжен” да напусне настоящия си клуб, който го е „докарал до сълзи”.

32-годишният мадридчанин вече седмици наред е спряган за Интер, но едва наскоро един от сайтовете, свързани с флорентинци – violanews.com направи неприятни разкрития как се процедира спрямо испанския плеймейкър. Изданието заяви, че човекът, който най-много настоява за продажбата, е спортният директор Панталео Корвино. Италианецът още бил бесен на Валеро за това, че през зимата отказал изкусителна оферта от Китай.

Фиорентина заплашва плеймейкъра си, за да го продаде

Валеро е любимец на местните тифози и не веднъж е споделял за огромната си привързаност към тима. Въпреки това обаче от управата настояват за неговия трансфер, а след като стана ясно, че от клуба смятат да го съдят, то дните му при “виолетовите” са преброени.