Ръководството на Фиорентина се видя принудено да пусне декларация, в която обяви, че никога не е принуждавало Борха Валеро да приеме офертата на Милан. Босовете на флорентинци бяха категорични, че 32-годишният плеймейкър никога не бил „поставян за продан”.

Вече почти 2 седмици се говори как бившият ас на Виляреал ще премине на „Джузепе Меаца”, макар че неговото първо желание далеч не е такова. Вчера се появиха информации за среща между Валеро и фенове на отбора, пред които той е разкрил, че изобщо не иска да бъде продаван, а това е идея на шефовете, които дори го притискат да приеме.

Фиорентина заплашва плеймейкъра си, за да го продаде

Очакваше се Фиорентина да прибере между 5 и 7 милиона евро за опитния боец, но предвид последните развития вече нищо не е ясно.

„Футболен клуб Фиорентина, предвид последните слухове, съчинения, тълкувания и приписани от определени сайтове и медии изказвания между Борха Валеро и клуба, иска да подчертае, че както в предишни трансферни прозорци, играчът има действащ договор. Той е в сила до 2019 година, а Валеро никога не е бил поставян за продан”, написаха от клуба.

„Както с всеки друг, който е подписал контракт, в основата на всеки нов цикъл пред клуба стои това, че тези, които носят виолетовата фланелка, трябва да го правят с удоволствие, убеденост и мотивация. Само в противоположния случай можем да вземем под внимание желанието на футболист, който иска да продължи кариерата си на друго място.”

„Фиорентина е в готовност да дискутира и оцени сериозни оферти веднага щом такива бъдат предоставени официално и пределно ясно  от всеки играч пред клуба”, допълниха от „Артемио Франки”.