Звездата на Фиорентина Борха Валеро разкри пред част от феновете на отбора, че клубните шефове са го заплашили да прекара следващия сезон на трибуните, ако сега откаже да премине в Интер.

Испанският полузащитник е много близо до трансфер при „нерадзурите”, които ще платят около 7 милиона евро. Дотук 32-годишният техничар доста внимаваше и пазеше мълчание.

Според firenzeviola.it Валеро се засякъл с група фенове на „виолетовите”, докато кара своята ваканция. Пред тях играчът споделил, че бил заплашен от ръководството да бъде „замразен”, ако провали сделката с Интер.

Интер лишава Фиорентина от испанския маестро

Валеро също така разкрил, че през януари отказал предложение да заиграе в Китай, като още тогава си навлякъл гнева на спортния директор Панталео Корвино. Именно Корвино бил човекът, отправил заплахата за трибуните, ако Валеро не облече екипа на „нерадзурите”.

Самият футболист неведнъж е изразявал желание да остане за дълго във Флоренция, включително и да приключи кариерата си при тосканци. Наскоро той дори направи татуировка на ръката си с координатите на Понте Векио.

Тази новина със сигурност ще разклати още повече взаимоотношенията между ултрасите на Фиорентина и босовете, след като собствениците братя Дела Вале обявиха, че са готови да продадат клуба.