Голямата звезда на Фиорентина Борха Валеро е споделил пред приятели, че не е на 100 процента сигурен за трансфера си в Интер, но е „длъжен” да напусне настоящия си клуб, който го е „докарал до сълзи”.

Фиорентина заплашва плеймейкъра си, за да го продаде

32-годишният мадридчанин вече седмици наред е спряган за Интер, но едва наскоро един от сайтовете, свързани с флорентинци – violanews.com направи неприятни разкрития как се процедира спрямо испанския плеймейкър. Изданието заяви, че човекът, който най-много настоява за продажбата, е спортният директор Панталео Корвино. Италианецът още бил бесен на Валеро за това, че през зимата отказал изкусителна оферта от Китай.

Бившият ас на Виляреал в много случаи е говорил за огромната си привързаност към Фиорентина, затова е и един от любимците на местните тифози. Те почти сигурно ще бъдат лишени от неговото присъствие именно заради управата на „виолетовите”, които натискат за случването на сделката.

Фиорентина почна с оправданията относно Борха Валеро

„Още не съм подписал нищо и с никого, а щом досега не съм го сторил, това е защото го дължа повече на феновете, отколкото на клуба”, гласи коментар, приписван на Валеро от violanews.com.

 „Бих искал да изляза и да говоря открито, но имам действащ договор с Фиорентина и не мога да постъпя така. Винаги съм бил честен и в деня, когато нищо не ме спира, ще свикам пресконференция, за да обясня на хората какво действително се случи.”

„Все още не съм на 100 процента сигурен, че напускам Фиорентина, но определено трябва да го сторя, защото не мога понасям това повече. Те (директорите – б.р.) ме докараха до сълзи и вече седмици наред не мога да спя”, цитират още от изданието.