Милан регистрира сериозен успех в седмия кръг на италианската Серия „А”, побеждавайки с 4:1 като гост Сасуоло на „Мапей Стейдиъм”. Този успех спря негативната серия от три поредни мача без успех за тима на Дженаро Гатузо, които го свлякоха надолу в класирането. Сега вече „росонерите” са десети с девет пункта, докато Сасуоло остана пети с 13 точки, но вече е изравнен от Интер и Фиорентина. Попаденията за седемкратния европейски клубен първенец пък бяха кое от кое по-красиво, като играта на "дявола" определено спореше.

Милан бе раздиран от проблеми в нападение, като Гатузо сложи на върха на атаката Сами Кастийехо, Сусо и Хакан Чаалханоглу, които са далеч от позицията на чист нападател.

Двата тима се „захапаха” още от първите минути на срещата, като Сусо стреля в четвъртата минута, но топката се отби в напречната греда. В 26-ата минута Франк Кеси получи възможност да стреля отблизо, след като получи прецизен пас, ала бранител на домакините направи солиден шпагат, за да предотврати гола. 

В 39-ата обаче Милан поведе в резултата именно чрез Кеси. Футболистът на Милан напредна мощно и с много мощ отбеляза долния десен ъгъл на вратата на Сасуоло – 1:0.

30 снимки

Втората част стартира по мечтан начин за „росонерите”, които удвоиха аванса си в 50-тата минута. Джакомо Бонавентура подаде на Сусо отдясно, а бившият футболист на Ливърпул проби навътре и стреля с парабола отвъд наказателното поле. Топката описа прекрасна траектория и влетя за втори път във вратата на домакините.

Десет по-късно друг испанец в тима на Милан – Сами Кастийехо пробва мерника си от средна дистанция и ударът му бе прекрасен, за да не може Андреа Консили да се намеси за трети път в Реджо Емилия.

В 68-ата минута Фили Джуричич върна един гол за домакините, след като получи пас от Рожерио. Нападателят се завъртя елегантно и с фин удар по земя през един куп играчи прокара топката във вратата на миланския гранд – 1:3.

Сасуоло опита да намали разликата с неспирни атаки, ала вместо това регистрира четвърти гол във своята врата. Това стана в петата минута от даденото от съдията продължение, а отново Сусо бе точен. Испанският халф стреля от фаул, но ударът му бе париран от стената. Топката се върна в него и той повтори шута, който отново рикошира в стената, но някак я проби, и търкулвайки се бавно-бавно спря в мрежата на Сасуоло за четвърти път.

В идния кръг Сасуоло гостува на втория в класирането Наполи, докато Милан посреща крайно закъсалия Киево.