Наставникът на Милан Дженаро Гатузо отново изуми със свое изказване след мач. След хикса с аутсайдера Емполи той обяви, че "росонерите" не са някакъв страшен отбор и имат проблем в затварянето на мачовете си, което води и до загубата на лесни точки. 

"Ние не сме някакъв страшен тим, не сме и ефективни. Създаваме много шансове за кой ли път, но не можем да затваряме мачовете си, допускаме левашки грешки и това ни коства много точки. А лошото е, че се справяхме добре дори без голям играч като Гонсало Игуаин, но просто и Фабио Борини трябва да се впише."

"Да, за кой ли път си говорим за липса на късмет, но трябва да поговорим и за работата си върху завършващия удар. Когато систематично правиш грешки, от които губиш точки, нормално е да загубиш от увереността си и ние не го отричаме. Просто имаме нужда от концентрация", заяви Гатузо. 

"Червено-черните" имат само шест точки от първите си пет мача и нямат чиста мрежа от началото на сезона. Те са загубили цели седем точки от печеливши позиции и са отборът с най-висок такъв отрицателен показател в Серия А.