Седмият кръг в италианския футбол се затваря с няколко сблъсъка между тимове от средата на таблицата. Най-любопитно обаче ще бъде в област Емилия-Романя, където местният Сасуоло, понастоящем трети в подреждането на Серия А, приема Милан.

„Росонерите“ не познават вкуса на победата вече в три двубоя, като в тях наредиха три последователни равенства и се смъкнаха до незавидното 13-то място в класирането.

Ето какво можем да очакваме от мачовете в неделния ден:

Болоня – Удинезе

Битка от долната половина на таблицата. Домакините от „Ренато Дал'Ара“ ще се борят да оцелеят през този сезон, като всяка точка за тях ще бъде ценна. Удинезе едва ли има възможности и потенциал да се намести между отборите, класиращи се за евротурнирите, така че желанието на тима от „Фриули“ ще бъде да спечели нужния брой точки, че да се задържи стабилно в средата на таблицата в италианския елит.

Преди началото на сблъсъка за Болоня липсва Ерик Пулгаре, който е наказан, като в момента той търпи последния си мач наказание. Така в нападението за тима трябва да бъдат Федерико Фалчинели и Федерико Сантандер. Филип Хеландер, Федерико Паласио и Годфрид Донса също са аут.

За Удинезе Кевин Ласаня вече загуби титулярното си място заради слаба форма. Сигурно аут за тима са Емануеле Байду и Андрея Билич.

Болоня спечели само един от последните си четири двубоя с този съперник, което едва ли е добра новина за домакините.
Срещата между Болоня и Удинезе е в неделя, 30 септември, от 13:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Фиорентина – Аталанта

Фиорентина не успя да задържи добрия старт с две победи и в последните четири кръга има само един успех. Аталанта от своя страна изглежда, че ще страда през този сезон, борейки се за оцеляване.

Домакините от Флоренция не страдат от никакви проблеми с контузени и наказание. Жерсон и Марко Пяца може би ще бъдат оставени да почиват поради изтощението им от последните мачове на тим. 

На върха на атаката отново ще бъдат остриетата Джовани Симеоне и Федерико Киеза.

За Аталанта Йосип Иличич постепенно се завръща в кондиция, като още днес може да му бъде даден шанс още от първата минута. Марко Пашалич и Алехандро Гомес ще получат малко почивка, след като капитанът на тима вече игра в 10 поредни двубоя през този сезон.

Срещата между Фиорентина и Аталанта е в неделя, 30 септември, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

Парма – Емполи

Това е битка от втората половина на таблицата между два новака през този сезон в Серия А. От Парма взеха сладък успех над Интер като гост на „Джузепе Меаца“ преди няколко седмици, но в миналия кръг отстъпиха на Наполи с 0:3. Емполи от своя страна едва ли ще има капацитета и качествата да изплува до първата половина на таблицата и ще се бори за своето оцеляване.

Пармалатите страдат от много контузии. Аут за двубоя са Джонатан Биабиани, Алберто Граси, Якопо Дези, Матео Скозарели и Джани Мунари. Наказан е Енамуеле Калайо.

За гостите от Емполи Фредери Весели ще бъде в позицията на ляв бек заради травмите на Мануел Паскуал и Лука Абтонели. Миха Зайч се завръща в игра след изтърпяно наказание. 

Статистиката показва, че през миналия сезон Емполи спечели и двата сблъсъка с Парма в Серия Б.

Срещата между Парма и Емполи в неделя, 30 септември, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по  Max Sport 2.

Сасуоло - Милан

Под ръководството на Роберто Ди Зерби Сасуоло е в страхотен 
подем с три успеха в последните четири кръга. Единствената загуба дойде при гостуването на „Алианц Стейдиъм“ в двубоя с шампиона Ювентус. Това, за изненада на мнозина, качи Сасуоло зад лидерите Юве и Наполи на трета позиция.

Милан, от своя страна, буксува сериозно в последно време. „Росонерите“ са без успех в последните си три шампионатни сблъсъка, което ги свали до 13-то място в подреждането. Със сигурност амбициозните миланисти вече поглеждат с намръщени очи към легендата Дженаро Гатузо, чийто стол започва да се клати все по-осезаемо. 

Де Зерби обича да ротира състава си, като се очаква титулярните 11 да започнат от първата минута в поредния важен тест за тима. На върха на атаката трябва да бъдат Федерико Ди Франческо, Кевин-Принс Боатенг и Доменико Берарди. 

Единствените с травми в тима са Алфред Дънкан и Федерико Пелузо.

За Милан основни единици като бранителя Матиа Калдара и нападателя Гонсало Игуаин са контузени и пропускат гостуването. Така младата надежда Патрик Кутроне трябва да поведе атаката на „росонерите“, а край него ще бъдат Хакан Чалханоглу и Сусо. В защита се очаква да започнат Калабрия, Мусакио, Романьоли и Лаксалт. Кесие, Бонавентура и Билия ще оформят халфовата линия.

Трябва да отчетен факта, че тимът от „Сан Сиро“ е с мач по-малко от останалите си съперници в първенството, след като все още не е изиграл отложения от първия кръг двубой с Дженоа.

Милан обикновено вкарва на своя противник, като го е правил в последните пет от шест сблъсъка на „Мапей Стейдиъм“.

Срещата между Сасуоло и Милан е в неделя, 30 септември, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по Max Sport 2.

В последния двубой от кръга Сампдория посреща СПАЛ в понеделник, 1 октомври, от 21:30 часа, като него ще можете да гледате пряко по  Max Sport 2.