Емполи сложи прът в колелата на Милан, след като двата тима завършиха 1:1 в двубой от 5-ия кръг на Серия А. Точен за тима от Милано беше Билия, а за домакините реализира Капуто в 71-ата минута на срещата.

Мачът започна динамично и още във втората минута Капуто можеше да излезе на голова позиция, но беше в засада. В следващата минута далечен удар на Борини се оказа неточен.

В 10-ата минута Милан откри резултата, след като Билия стреля отлично и матира вратаря на Емполи. Домакините отвърнаха с опасен удар в 27-ата минута, когато Донарума трябваше да демонстрира рефлекс и да спасява.  Четири минути по-късно гредата спаси Милан от попадение, след като ударът на Капуто летеше към вратата, но гостите имаха късмет.

Милан отвърна с няколко опасни удара, но така и не падна нов гол във вратата на Емполи.

В 69-ата минута Романьоли наруши правилата срещу съперник в наказателното поле и след консултация с VAR беше отсъдена дузпа, която Капуто превърна в гол, за да изравни резултата.

В следващите минути Милан упражни натиск към вратата на Емполи, но Сусо на два пъти не съумя да излъже вратаря на домакините. Кутроне и Бакайоко в добавеното време на срещата не успяха да донесат трите точки в полза на „росонерите”.

Така Милан продължи слабата си серия, след като заема 14-ото място с актив от 6 точки след 1 победа и 3 равенства, а напрежението върху наставника Дженаро Гатузо се увеличава. Емполи е на 17-ото място с 5 точки.