Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони е готов на решителни действия, ако кризата в клуба се задълбочи. Бившият премиер на Италия заяви, че „ако нещата продължат да се развиват по същия начин, рано или късно ще откупи обратно” отбора.

Медийният магнат прекара начело на „росонерите” 30 години, а през миналия април ги продаде на Йонхон Ли в сделка на стойност 740 милиона евро.

Шеф на Милан: Санкциите от УЕФА са неизбежни

Изявлението Берлускони направи по време на политическо събитие на своята партия „Форца Италия”. „Така, както се развиват нещата, накрая всичко ще приключи, като отново купя Милан”, коментира той.

Политикът къде на шега, къде на сериозно добави, че продажбата на миланския гранд е била една от причините партията му да получи едва 14-14,5 процента вот при последните избори.

Берлускони избухна със сериозни критики към Гатузо

„Мнозина ме спират и питат защо продадох клуба на Бог знае кого и ме обвиняват за настоящото състояние на отбора. Ще ви призная нещо. Ако нещата продължат по същия начин, няма да отрека, че рано или късно отново ще купя Милан”, заяви Берлускони.

В следващите месеци ще стане ясно какви санкции ще претърпят „росонерите” от УЕФА заради нарушаване на Финансовия феърплей.