Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели заяви, че не е учуден от слуховете за надвисналото му уволнение. Шефът сподели, че е бил наясно от самото начало за наличието на достатъчен брой недоброжелатели.

Кредитор килна мощно стола на шеф в Милан

Вчера сред италианските медии сериозно се тиражираше, че Мирабели ще бъде изкупителната жертва за проваления сезон след огромните харчове за нови играчи през лятото на 2017-а година, заради които „росонерите” ще бъдат санкционирани от УЕФА.

Милан вече загуби всякакъв шанс да постигне основната си цел – класиране в Шампионската лига и това е основния мотив за потенциалното освобождаване на Мирабели. „Аз не съм човекът, който да брани собствения ми стол. Никога не съм бил такава личност”, каза Мирабели пред „Скай Италия”.

„Ако някой е готов да дойде и да поеме нещата, то аз си тръгвам, нямам проблем с това. Тези, които ме познават, знаят, че аз се трудя само и единствено за доброто на клуба.”

„Знаех от самото начало, че имам много врагове, които ще изпълзят от дупките при първа възможност. Всеки нов цикъл отнема време. Нашата стратегия е прецизна. Все още изграждаме тим за бъдещето.”

„Имаме много млади момчета и добър млад треньор (в лицето на Дженаро Гатузо – б.р.), с когото можем да успеем. Всички сме горди, че той е тук при нас”, добави Мирабели.