Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне призна, че последствията за клуба предвид нарушаването на правилата за Финансовия феърплей са неотменими. Шефът все пак подчерта, че каквито и санкции да наложи УЕФА, клубът няма да бъде задължен да продава когото и да било от играчите си.

Милан умолява УЕФА за по-леки санкции

В петък сутрин представители на „росонерите” проведоха трета среща с европейската футболна централа, за да се обсъди финансовия план на клуба за бъдещето. Фасоне поддържа гледището, че неговото управление сега плаща цената заради недалновидността на предишния собственик Силвио Берлускони.

„За трети път вече провеждаме разговори с този комитет”,  заяви Фасоне пред „Скай Италия”.

„Дадохме им най-пресен доклад как се развива сезонът ни дотук от финансово-икономическа гледна точка, а резултатите са по-добри от прогнозните. Представихме своя план за следващите няколко години и обяснихме как Милан може да уважи правилата и Финансовия феърплей.”

Гатузо повежда война за две звезди на Милан

„Сега изчакваме те да разгледат нашия план и да му дадат „зелена светлина”. Милан обслужва огромен заем с много кратки срокове, затова счетохме нужно да напишем писмо до УЕФА – писмено показание от заемополучателя (визира собственика Йонхон Ли – б.р.), който гарантира подкрепа при възникването на непредвидени обстоятелства.”

„Дадохме им повод за размисъл. Нищо не би могло да се случи с финансите на Милан. Санкции? Нашите предишни собственици не са уважили параметрите, които са им били зададени. Ние сме обект на разследване заради сезони 2014/2015, 2015/2016 и 2016/2017.”

Гласи се нова продажба на Милан?

„Ще има санкции, но се надявам да не бъдат тежки. Надявам се УЕФА да вземе под внимание факта, че сме нов клуб и правим най-доброто. Лично аз мисля, че санкциите са неизбежни.”

„Засега няма планирани нови срещи, така че ще чакаме. Колкото до рефинансирането на заема, имаме три оферти на масата. Не желая да правя прогнози, но посвещаваме нашите време и енергия в преговори. Надявам се всичко да се разреши много бързо.”

„Трансферите? Доколкото съм запознат, не сме длъжни да продаваме каквото и да било. Не съществува подобно задължение. Идеята ни е подсилим отбора с двама или трима нови футболисти, които ще бъдат уравновесени с две или три продажби. Феновете не биват да очакват трансферна кампания като тази от миналото лято”, допълни Фасоне.