Бъдещето на спортния директор в Милан Масимилиано Мирабели изглежда в опасност. Най-големият кредитор на клуба – хедж фондът „Елиът Мениджмънт” иска незабавното уволнение на шефа, тъй като там не са доволни от работата му.

Мирабели получи ключовата позиция преди година и през лятото на 2017 година пръсна 240 милиона евро за нови попълнения, в това число Леонардо Бонучи, Никола Калинич, Андре Силва и Лукас Билия.

Милан се орезили срещу тоталния удавник в калчото

Преди началото на сезона сериозните инвестиции задължиха „росонерите” да преследват класиране в Шампионската лига на всяка цена, а загубата срещу абсолютния удавник Беневенто през уикенда ги лиши и от математическия шанс за домогване до топ 4.

Интересното в случая е, че Мирабели вече договори няколко сделки от селекцията за следващия сезон. Така вратарят Пепе Рейна и бранителят Иван Стринич ще акостират на „Сан Сиро” като свободни агенти.

Шеф на Милан: Санкциите от УЕФА са неизбежни

„Гадзета дело спорт” пише, че китайските собственици са наложили вето над трансфера на Бернард от Шахтьор Донецк, тъй като са недоволни от резултатите през настоящата кампания. Освен това поредицата от слаби резултати за тима на Дженаро Гатузо напоследък също не помага, тъй като назначението на клубната легенда за треньор е било идея на Мирабели.

На този фон идва и становището на „Елиът Мениджмънт”, който потенциално може да се превърне в собственик на клуба, ако настоящият такъв Йонхон Ли не изплати  своя дълг. Ако се стигне дотам, американците ще се постараят да защитят инвестицията си. В тази връзка те или ще назначат друг директор, който да помага на Мирабели, или директно ще го заменят.

Самият италианец съвсем естествено застава зад работата си и твърди, че е необходимо време, за да се пожънат търсените резултати.