Аталанта взе първа победа в последните 5 кръга на Серия А като обърна у дома от 0:1 до 2:1 Емполи. "Бергамаските" събраха 45 точки и са само на 3 точки от четвъртия Милан, но имат мач повече от отборите пред себе си.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Треньорът на Ла Дея Джанпиеро Гасперини направи интересни рокади в състава. Той заложи на колумбийския тандем в атака Дуван Сапата - Луис Муриел. Двамата имаха общо 2 гола вкарани този сезон. Зад гърба им пък действаше Марио Пашалич.

Първото полувреме се игра буквално на една врата. Аталанта отправи рекордните за клуба този сезон 14 удара през първото полувреме, но не успя да вкара. Пропуски направиха Пашалич, Муриел и Сапата. В последната минута на първата част при единствения си точен удар за полувремето Емполи поведе. Акпа-Акпро отигра топката с пета на аутлинията и изведе Балданци, който центрира. Защитата на Аталанта не изчисти добре топката и тя се озова у Ебуехи, който от 2 метра просто я отклони в мрежата.

През второто полувреме Аталанта натисна. Мартин де Роон изравни в 56-ата минута, като засече с глава центриране на Руджери. Гасперини пусна в игра Хойлунд и Луукман в последните 15 минути и това даде резултат. Хойлунд вкара победния гол в 87-ата минута, след пас на Пашалич. Това е седмото попадение за датчанина този сезон. В добавеното време вратаря на Емполи Паризан спаси удари на Лукман и Хойлунд, но победата е за Аталанта. Тя е първа за тима на бергамаските от 11 февруари насам, когато Аталанта победи Лацио 2:0.