Удинезе победи Сасуоло с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Серия А. Домакините стигнаха до успеха след попадение на Фернандо Йоренте в края на първото полувреме, а дълбоко в добавеното време Роберто Перейра оформи крайния резултат..

Гостите стартираха по-агресивно двубоя и в 16-ата минута имаха отличен шанс да открият резултата. Йоргос Кириякопулос бе намерен в наказателното поле и отправи мигновен изстрел, но Хуан Мусо улови.

„Фриуланите“ отговориха със самостоятелен пробив на Йенс Ларсен и изстрел под напречната греда, но Андреа Консили внимаваше и изби. Малко след това вратарят на Сасуоло се намеси решително и след удар на Фернандо Йоренте.

В 42-ата минута Удинезе откри резултата. Фернандо Йоренте получи в наказателното поле и след прецизен удар в долния деесен ъгъл реализира.

В добавеното време на първата част Доменико Берарди стреля от пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда.

В 66-ата минута Науел Молина стреля от въздуха, след което кълбото се спря в десния страничен стълб и след това излезе в аут.

Пет минути по-късно гостите можеха да стигнат до изравнително попадение, но изстрел на Доменико Берарди бе изчистен пред голлинията от защитник на Удинезе.

В 84-ата минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на Мануел Локатели, но главният съдия Лоренцо Маджони прегледа ситуацията с ВАР и промени първоначалното си решение.

Дълбоко в добавеното време Роберто Перейра оформи крайният резултат, след като се възползва от отлично подаване на Родриго Де Паул и реализира в левия ъгъл.

С постигнатият успех Удинезе се настани на десетата позиция в Серия А с актив от 32 точки, докато Сасуоло остава девети с четири повече.