Отборите на СПАЛ и Торино откриха неделната програма на италианската Серия А с битката помежду си от 22-ия кръг. В него двата тима обаче така и не успяха да стигнат до победата, а гостите от Торино могат донякъде да са по-доволни, защото играха почти половин час с човек по-малко след изгонването на Никола Н'Кулу. 

Двата тима заложиха на здрава битка и целта им беше да допуснат възможно най-малко грешки. Това се отрази на зрелищността на двубоя, а доказателството е, че имаше само по един точен удар към двете врати от страна на съперниците. 

Мачът започна равностойно, какъвто беше и през цялото си времетраене. Първата опасност се откри пред играчите на "биковете" в 20-та минута, но тогава ударът на Андреа Белоти мина на сантиметри встрани от вратата, като изпълнението беше извън наказателното поле. 

Пет минути след това СПАЛ отвърна с опасно изпълнение на Мирко Антенучи, но топката мина малко над вратата. В 28-та минута и Мохамед Фарес от състава на домакините можеше да се разпише, но от изгодна ситуация стреля над вратата. 

Така в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. След нея домакините продължиха да са по-активни, а задачата им беше подпомогната от глупавия втори жълт картон на Никола Н'Кулу в 65-та минута, който на практика отказа Торо от битката за трите точки. 

Най-чистото положение до края на мача се откри пред Матиа Валоти от състава на СПАЛ четвърт час преди края, когато от страхотно положение стреля на сантиметър над вратата, като дори останаха съмнения, че топката я е закачила, но това не се оказа от значение. 

В крайна сметка двата тима не си вкараха голове и останаха само с по точка. След тази развръзка Торино остана девети с 31 точки и не можа да се намести в местата, даващи право на участие в Европа следващия сезон. СПАЛ е с 22 точки и се бори със зъби и нокти за оцеляването си.