Отборът на Парма сътвори сензацията в 22-ия кръг от италианската Серия А, завършвайки 3:3 като гост на шампиона Ювентус. „Пармалатите” играха феноменално на „Алианц Стейдиъм” и с хитрост успяха да изкопчат точката от значително по-солидния си съперник. Утехата в състава на Ювентус е, че Кристиано Роналдо пък излезе еднолично в класирането при голмайсторите задмианвайки Фабио Куалярела със своите два гола.

Португалецът откри резултата в 36-ата минута, за да се стигне до удвояване чрез Даниеле Ругани в 62-ата минута. Антонио Бариля намали резултата в 64-ата минута, за да може CR7 да вкара своя втори гол в 66-ата минута.

В 74-ата пък Жервиньо намали резултата за втори път, за да може да вкара втория си гол в мача – в третата минута от добавеното време, и да донесе точката за „дуковете” в Торино.

Проблемите в защита на Масимилиано Алегри проличават много сериозно, след като Ювентус допуска три гола в два поредни мача. През седмицата „бианконерите” записаха тежка загуба -0:3, от Аталанта за Купата на Италия.

След само 120 секунди Парма можеше да открие резултата. Новопривлеченият Юрай Куцка отправи солиден удар от средна дистанция, ала Матиа Перин улов типката. Последва натиск на Ювентус, който в крайна сметка не донесе гол за „бианконерите” в дълъг период отвреме. Най-голямата опасност дойде в 34-ата минута, след като Сами Кедира овладя и стреля, но ударът на германския халф се спря в левия страничен стълб.

Само две по-късно пък Ювентус откри резултата на „Алианц Стейдиъм”. Точен за домакините бе Кристиано Роналдо. Португалецът получи пас от Блез Матюиди вляво, последва изстрел,а  топката рикошира, но все пак влетя във вратата на Луиджи Сепе – 1:0 за Ювентус.

Ювентус Парма

източник: Gulliver/GettyImages

В 44-ата минута Ювентус получи дузпа. Реферът Пиеро Джакомели прецени, че Якопони е извърши фаул срещу Мартин Касерес, но след разглеждането на ВАР, той видя, че такова нямаше и решението бе променено.

Второто полувреме Ювентус излезе хладнокръвно и бавно, и методично натискаше „дуковете” в неговата половина. Така се стигна до 62-ата минута, когато Юве удвои своя актив. Марио Манджукич центрира топката отляво. Кристиано атакува топката с глава от броени метри пред вратата на Парма, но тя продължи назад. За щастие на португалеца на гърба му беше Даниеле Ругани, който с мощен удар прати топката във вратата на Сепе – 2:0.

И когато всичко изглеждаше, че е приключило в полза на домакините, така Парма намали резултата две минути след гола на Ругани. Юрай Куцка центрира отдясно за Бария, който с хладнокръвен удар с глава прати топката зад гърба на Перин – 2:1.

Ювентус Парма

източник: Gulliver/GettyImages

Нови две минути сетне Ювентус върна своята преднина от два гола срещу Парма. Марио Манджукич центрира отляво за Кристиано Роналдо,а  суперзвездата на Юве се извиси и с глава прати топката в мрежата на Парма за трети път – 3:1. Този гол пък изведе Роналдо при голмайсторите, след като задмина Фабио Куалярела. CR7 вече има 17 гола, докато КуаляГол остана с 16.

Ювентус намали оборотите, което даде възможност за тима на Роберто Д’Аверса да контролира повече топката. Така дойде 74-ата минута, когато Жервиньо намали резултата за втори път. Юрай Куцка видя бившия футболист на Рома и Арсенал в наказателното поле. Жервино засече с пета, а топката рикошира в крака на Ругани и влетя в мрежата на Юве – 3:2.

До края на срещата, привидно, Ювентус контролираше мача, но „дуковете” сътвориха сензацията на кръга и изравниха в добавеното време. Герой за Парма отново бе Жервиньо, който бе оставен непокрит, фронтално срещу Матиа Перин. Халфът на гостите отправи топовен изстрел, Перин опита да избие, но вместо да отклони топката, продължи хода и към вратата, а Парма стигна до равенството – 3:3.