Дербито на дъното в Серия между СПАЛ и Киево не излъчи победител. Двата тима се вкопчиха в здрава битка, но така и не успяха да си отбележат попадения, с което продължават сериите им без успех. 

За домакините от СПАЛ това беше седми пореден мач без успех и след силния старт на сезона тимът потъна в посредственост. Докато "летящите магаренца" още не са усетили вкуса на победата от началото на кампанията и твърдо са окупирали последната позиция в класирането. 

Този мач предложи повече битка, отколкото зрелищни футболни достойнства. Положенията бяха малко, но все пак ги имаше, като заради пропуските и двата отбора могат да съжаляват, че не взеха трите точки от тази битка. 

Първата чиста възможност дойде в 21-та минута за Мануел Ладзари, но неговият удар от чиста позиция мина на сантиметри встрани от левия страничен стълб. Само две минути след това и гостите от Верона имаха своя шанс, когато удар на Серджо Пелисиер, насочващ се към долния ляв ъгъл на вратата, в последния момент беше избит. 

До почивката Перпарим Хетемай и Серджо Пелисиер изпуснаха за "летящите магарета", докато Мануел Ладзари изпусна за СПАЛ. Но най-хубавата възможност преди почивката за домакините изпусна Мирко Антонучи, който в 37-та минута беше длъжен да вкара от изгодната позиция, но прати топката над вратата. 

Така почивката дойде при нулево равенство след свежа игра в атака и за двата тима. След подновяването на играта обаче положенията секнаха, макар домакините да бяха по-активни и повече да търсеха попадението. Но нямаха късмет и умение пред гола. 

Те пропиляха страхотен шанс да си тръгнат с трите точки в 94-та минута. Тогава Серджо Флокари получи удобна топка около границата на наказателното поле и изстреля мощен шут, който се отби в горната греда и всичко в този мач приключи. 

След тази развръзка СПАЛ събра 16 точки и е на 16-та позиция, само на пет точки над опасната зона. Киево е със скромните четири точки на дъното на класирането и оцеляването започва да става все по-трудна и непосилна задача за тима.