Отборът на Рома загуби от Аталанта с 1:2 в двубой от 20-ия кръг на италианската Серия А. Рома допусна четвърта загуба в шампионата и общо четвърти пореден мач без победа във всички турнири. Рома остана на пето място във временното класиране с 39 точки. Аталанта пък се изкачи до седмата позиция с 30 точки.

Лидер в Италия е тимът на Наполи с 51 точки.

Гостите поведоха с 2:0 до 19-ата минута, а цялото второ полувреме играха с човек по-малко, но Рома успя да върна само едно попадение.

Футболистите на Рома можеха първи да открият резултата, но в 12-ата минута Етрит Бериша спаси удар на Етефан Ел Шаарауи. Само две по-късно, в 14-ата Андреас Корнелиус се озова в добра позиция, получи удобна топка и стреля, за да реализира за 1:0 за Аталанта. Вторият гол за гостите не се забави дълго. В 19-ата минута Мартен де Рон отправи чудесен удар и бе точен за 2:0 в полза на Аталанта.

Малко преди почивката Един Джеко пробва да застраши вратата на съперника, но безуспешно, а в 45-ата гостите останаха с човек по-малко. Мартен ден Рон получи втори жълт и съответно червен картон и напусна игра.

Десет минути след началото на второто полувреме Етрит Бериша спаси изстрел на Джеко с глава. Малко по-късно Един Джеко все пак се разписа и намали за 1:2.

В 79-ата Алесандро Флоренци имаше шанс да изравни, но прати топката на сантиметри от лявата греда на Аталанта и трите точки останаха за гостите.