Отборът на Рома надви трудно като домакин с 3:2 тима на Каляри в мач от 14-ия кръг на италианската Серия А. Жордан Верету откри в 11-ата, но Жоао Педро изравни в 59-ата минута. Един Джеко в 71-ата и Джанлука Манчини в 77-ата минута обаче отново дадоха преднина на „вълците“, преди отново Педро да намали пасива на гостите в 91-ата минута от дузпа.

Домакините поведоха още в 11-ата минута, когато организираха контраатака, а след центриране отдясно топката не бе изчистена добре и попадна в Жордан Верету, койтоя вкара във вратата за 1:0.

Каляри обаче се върна в мача в началото на второто полувреме. В 59-ата минута след няколко паса с глава кълбото стигна до Жоао Педро, който се измъкна от прекия си пазач и с удар по земя израви - 1:1.

Столичани обаче много бързо си върнаха преднината в 71-ата минута. Рик Карсдорп получи дълъг пас в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията за Един Джеко, който отблизо засече за 2:1.

В 77-ата минута „вълците“ си подсигуриха успеха. След едно центриране от корнер Крис Смолинг с глава свали към Джанлука Манчини и той също с глава отблизо реализира за 3:1.

Все пак в добавеното време гостите получиха дузпа за нарушение срещу Жоао Педро, а бразилецът вкара втория си гол в мача от бялата точка, оформяйки крайното 3:2.

С тази победа Рома събра актив от 27 точки и излезе на 3-ото място във временното класиране. Каляри пък остава 15-и с 14 точки.