Отборът на Милан се поздрави с нови три точки, след като победи като гост с 2:1 тима на Сасуоло в среща от 35-ия кръг на италианската Серия А. В герой за "росонерите" се превърна Златан Ибрахимович, който реализира и двете попадения в 19-ата и втората минута на добавеното време на първата част В 42-ата минута пък Франческо Капуто реализира попадението да "зелено-черните" от дузпа. 

Срещата беше по-специална за вратаря на Милан Джанлуиджи Донарума, който записа мач №200 на вратата на "росонерите". Той напарви това изключително постижение на възраст от 21 години и 146 дни.

Мачът започна лошо за гостите, след като бранителя Андера Конти получи контузия и беше заменен в десетата минута от Давиде Калабрия.

В 13-ата минута Златан Ибрахимович стреля точно, но вратаря Андера Консили спаси.

В ответната атака Донарума също трябваше да се намесва след хубав удар на Доменико Берарди. 

В 16-ата минута Ибрахимович стреля от пряк свободен удар, но топката премина над вратата. 

Три минути след това резултатът бе открит. Сасуоло сбърка при изнасянето на топката  тя беше овладяна от Франк Кесие, който комбинира с Хакан Чалханоглу. Турският национал центрира в наказателното поле, където Ибрахимович с глава успя да реализира във вратата на домакините - 0:1.

Малко след попадението обаче и капитанът Алесио Романьоли получи контузия и беше заменен от Матео Габия. 

В 33-ата минута отново Ибрахимович стреля с глава, но този път Консили отрази удара на шведа.

В 39-ата минута обаче беше отсъдена дузпа за Сасуоло за игра с ръка именно на Чалханоглу. Реферът Лука Пайрето дълго се консултира със ситемата ВАР, след което посочи бялата точка. Франческо Капуто се нагърби с изпълнението и успя да изравни - 1:1.

Във втората минута на добавеното време на първата част Милан отново поведе след бърза атака. Хакан Чалханоглу напредна през центъра и успя да намери Златан Ибрахимович в наказателното поле. Шведът преодоля вратаря Консили и се разписа в опразнената врата. 

В заключителните секунди на продължението бившият играч на Локомотив Пловдив, Черно море и Левски Мехди Бурабия получи втори жълт картон за груб фаул срещу Анте Ребич и бе изгонен.

През втората час Милан продължи да диктува темпото на срещата. 

В 66-ата минута Ибрахимович пропусна да оформи своя хеттрик, след като се подхлъзна пред вратата на Консили. 

В 73-ата минута Исмаел Бенасер стреля мощно по земя от границата на наказателното поле, но топката срещна дясната греда. 

Десет минути преди края на срещата Джакомо Бонавентура направи страхотен пропуск, след като отблизо стреля право в тялото на вратаря Консили.

С тази победа Милан продължава с отличното си представяне след подновяването на сезона, като записа трета поредна победа. По този начин "росонерите" събраха 59 точки и поне временно излизат на петата позиция, но Наполи и Рома имат мач по-малко. Сасуоло са осми с 48 точки. 


САСУОЛО - МИЛАН 1:2

0:1 Златан Ибрахимович 19'

1:1 Франческо Капуто (д) 42'

1:2 Златан Ибрахимович 45+2'

Стартови състави на двата тима: 

САСУОЛО (4-2-3-1): 47. Андреа Консили - 17. Мерт Мюлдюр, 2. Марлон, 13. Федерико Пелусо, 6. Рожерио - 68- Мехди Бурабия, 73. Мануел Локатели - 25. Доменико Берарди (к), 18. Джакомо Распадори, 27. Лукаш Хараслин - 9. Франческо Капуто   

Старши треньор: Роберто Де Зерби

МИЛАН (4-2-3-1): 99. Джанлуидижи Донарума - 19. Тео Ернандес, 13. Алесио Романьоли (к), 24. Симон Кяер, 12. Андреа Конти - 79. Франк Кесие, 4. Исмаел Бенасер - 18. Анте Ребич, 10. Хакан Чалханоглу, 56. Алексис Салемакерс - 21. Златан Ибрахимович

Старши треньор: Стефано Пиоли

Главен съдия: Лука Пайрето, Италия

Стадион: "Мапей Стейдиъм", Реджо Емилиа, Италия