Кръгът в Италия едва започна и вече станахме свидетели на първата изненада. Макар Фиорентина да е закъсал в класирането и да се намира в слаба форма, всички очаквания бяха да вземе домакинството си на Лече и да сложи край на черната серия. Е, това не се случи. 

"Червено-жълтите" шокираха съперника си насред "Артемио Франки" и надделяха с 1:0. Така домакините от Флоренция записаха четвърти пореден мач без победа в Серия А, като това беше и трета поредна загуба за него. Лече пък сложи край на поредица от цели осем мача без успех. 

Големият герой за състава на победителите беше Андреа Ла Мантия, който реализира единственото попадение малко след почивката. До края "виолетовите" опитаха какво ли не да наваксат изоставането си, но без успех. 

Домакините, съвсем очаквано, имаха инициативата и първи стигнаха до опасност. Това се случи в 11-та минута, когато Пол Лирола се озова сам срещу вратаря на съперника, но се поколеба и ударът му не намери целта с няколко сантиметра. 

Гаетано Кастровили, Енрике Далберт и Франк Рибери не успяха да се разпишат за Фиорентина до почивката, докато Диего Фариас пропиля най-добрата възможност за Лече. Така почивката дойде при сравнително заслужено нулево равенство. 

Всичко обаче се промени малко след началото на втората част. В 49-та минута Йевхен Сахаров от състава на гостите нахлу и центрира превъзходно от левия фланг към връхлитащия в наказателното поле Андреа Ла Мантия, който безпощадно щеше да скъса мрежата - 1:0. 

Домакините реагираха бързо, като почти веднага можеха да изравнят чрез Душан Влахович, но не успяха. Франк Рибери, Рашид Гезал, Педро и Гаетано Кастровили пропиляха страхотни възможности да изравнят, а с течение на мача "виолетовите" ставаха все по-изнервени. 

В 87-та минута Енрике Далберт поиска дузпа, но реферът беше категоричен, че няма основания за това. Така Фиорентина продължи да упражнява безплоден натиск до последния съдийски сигнал и в крайна сметка трябваше да се примири с поражението. 

След тази развръзка домакините от Флоренция остават с 16 точки на 11-та позиция, но може да се сринат още в класирането в зависимост от изхода на мачовете от 14-ия кръг. Лече вече е с 14 точки на 14-о място от 14 мача и е на четири точки над опасната зона, където последен под чертата е Дженоа.