Отборът на Лече се добра до точка при домакинството на Каляри след 2:2 в двубой от 13-ия кръг на италианската Серия А.

Срещата се доигра днес, след като вчера поройният дъжд не позволи провеждането на сблъсъка. Каляри бе този, който откри резултата в 30-та минута след точно изпълнена дузпа от Жоао Педро. Раджа Наинголан покачи на 2:0 и приближи тима до пореден успех в лигата. Нещата обаче се объркаха тотално за възпитаниците на Роландо Маран в последните десет минути.

Първо, Фабрицио Качаторе бе изгонен с директен червен картон за нарушение в наказателното поле, а Джанлука Лападула намали пасива на домакините с попадение от дузпа. Малко след това голмайсторът за Лече и стражът на гостите Робин Олсен също потеглиха към съблекалните след директни червени картони, а Марко Калдерони донесе точката на новаците с гол в 90-та минута.

Лече продължава да е без успех в първенството от вече два месеца, като в последните си шест мача има пет равенства. Тимът остава точно над зоната на изпадащите с две точки повече от Дженоа, който по-късно гостува на друг тим в опасната зона – СПАЛ. Каляри пък вече 11 срещи е непобеден в Серия А и остава в топ 4 с актив от 25 точки. В следващите си мачове Лече гостува на Фиорентина, а Каляри приема у дома Сампдория.