Отборът на Лацио се реабилитира за загубата в Лига Европа от Селтик в четвъртък вечер и днес надделяха с 4:2 над тима на Лече. Хокин Корея изведе домакините в 30-ата, а десет по-късно Джанлука Лападула изравни. Сергей Милинкович-Савич отново изведе „орлите“ в 62-ата, а пет по-късно Кума Бабакар изпусна дузпа за гостите. Чиро Имобиле, със своя дежурен гол, направи 3:1 в 77-ата от дузпа, а три след това Кореа покачи на 4:1. В 85-ата минута Андреа Ла Мантина офарми крайния резултат – 4:2.

Домакините откриха резултата в 30-ата минута. Луис Алберто получи топката пред дъгата на наказателното поле и подаде на Хоакин Кореа в пеналтерията, който я пое и стреля в долния десен ъгъл на Габриел – 1:0.

Лече изравни пет минути преди края на първата част. Марко Калдерони центрира от корнер, където Лука Росетини отклони топката с глава на задна греда, където напълно непокрит Джанлука Лападула не остави шансове на Томаш Страхоша – 1:1.

В 62-ата минута Лацио отново излезе напред в резултата. Франческо Ачерби центрира ниско в наказателното поле, където Сергей Милинкович-Савич се вклини между Росетини и Калдарони и засече топката във вратата за 2:1.

Пет минути след това Кума Бубакар изпусна дузпа за гостите, отсъдено за нарушение на Милинкович-Савич. Бубакар стреля в левия ъгъл на Страхоша, който предогади и спаси удара. Само минута по-късно гол на Лападула беше отменен заради засада.

В 77-ата минута Чиро Имобиле реализира дузпа за домакините и направи резултата 3:1. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Калдерови след опит за центриране от страна на Милинкович-Савич.

180 секунди по-късно Корея отбеляза втория си гол в срещата и покачи на 4:1. Имобиле пое топката пред наказателното поле и изведе Корея отляво в наказателното поле, който разстреля Габриел в близкия му ъгъл – 4:1.

Гостите все пак върнаха едно попадение пет минути преди края на срещата. Якопо Петричоне центрира в наказателното поле на втора греда, където резервата Андреа Ла Мантиа засече с глава в обратния ъгъл на вратаря Стракоша и оформи крайния резултат – 4:2.

В петата минута на добавеното време Ла Мантиа засече с глава центриране в наказателното поле, но вратарят Стракоша изби в гредата.

С тази победа футболистите на Симоне Индзаги се изкачват до третата позиция с актив от 24 точки. Лече остават 16-ти с 10. В следващия кръг Лацио гостува на Сасуоло, докато Лече приема Калаяри.

Ето и всички резултати от днешните мачове в Серия А:

Каляри – Фиорентина 5:2

Лацио – Лече 4:2

Самподория – Аталанта 0:0

Удинезе – СПАЛ 0:0

Парма – Рома от 19:00 часа

Ювентус – Милан от 21:45 часа