С два гола в самия край на срещата Емполи обърна и победи Фиорентина с 2:1 в мач от 14-ия кръг на италианската Серия "А".

Сръбската звезда на гостите Душан Влахович даде аванс на Фиорентина в 57-мата минута с 11-ия си гол за сезона и изглеждаше, че "виолетовите" ще добавят нови три точки към актива си.

Емполи обаче възкръсна в заключителните минути. В 88-мата Филипо Бандинели изравни, след като се пребори в наказателното поле за една отбита топка, а 120 секунди по-късно Андреа Пинамонти донесе успеха на домакините с много прецизно изпълнение.

В другия мач, игран този следобед, Сампдория спечели у дома с 3:1 срещу Верона. За "моряците" това бе втора поредна победа, която ги отдалечи на шест точки от зоната на изпадащите.

Адриен Тамезе изведе гостите от Верона напред малко преди почивката, но пет минути след началото на второто полувреме Антонио Кандрева изравни.

Сампдория осъществи пълен обрат в 77-мата минута с гол на Албин Екдал, а крайното 3:1 бе оформено в последната минута от Никола Муру.