Ювентус 99.99% е сигурният нов-стар шампион на Италия. Това е така след драматичната победа над Фиорентина като гост в 35-ия кръг на Серия А и чака само гаф на Наполи в понеделник, за да триумфира за пети пореден път със скудетото. 

Но дори и неаполитанците да спечелят дербито с Рома, едва ли звездите на "старата госпожа" няма да съумеят да вземат поне една точка в последните си три двубоя, така че само някакво уникално чудо може да изтръгне титлата от ръцете на "бианконерите". 

Иначе успехът във Флоренция дойде с 2:1, а драмата в края беше пълна. Гостите водеха с 1:0 след гол на Марио Манджукич преди почивката, но в 81-та минута Никола Калинич изравни. Но само две минути след това Алваро Мората върна преднината на тима си, което се оказа и с цената на трите точки. Особено, след като Никола Калинич изпусна дузпа в последната минута. 

Мачът започна здраво още от първите минути. В 20-та минута играчът на Фиорентина Федерико Бернардески видя байрака на съдията, след като отбеляза гол, въпреки че от повторенията се видя, че реферът не е прав. 

Но гол преди почивката падна. В 39-та минута Пол Погба свали топката с глава на Марио Манджукич в наказателното поле и хърватинът от воле препарира стража на "виолетовите" - преднина от 1:0 за Юве. 

Преди почивката Маркос Алонсо можеше да изравни резултата, но ударът му с глава не намери целта. Така полувремето приключи с гол аванс за гостите от Торино, а през втората част драмата беше пълна. 

Пол Погба в 55-та минута и Никола Калинич в 61-та изпуснаха страхотни шансове, съответно за Юве и Фиорентина, но голове не паднаха, за да остане развръзката за последните десет минути. 

Тогава първо Калинич върна тима си в мача и поправи всичките си грешки със страхотен фалцов удар от границата на наказателното поле изравни резултата. Но радостта на тима му беше кратка. 

В 83-та минута след центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на "виолетовите", Алваро Мората с удар от близка дистанция разстреля вратаря на домакините, за да направи 2:1. 

И драмата в последните минути беше пълна, когато в 90-та минута Фиорентина получи дузпа, но Никола Калинич изпусна от 11-те метра. При добавката Федерико Бернардески не беше точен. В продължението на мача пък Калинич направи още един непростим пропуск и така победата остана за Юве. 

Така Ювентус събра 85 точки и е почти сигурен шампион. Фиорентина остава с 59 точки на петата позиция и ще доиграва сезона, защото е сигурно, че ще играе в Лига Европа от следващия сезон.