Отборът на Наполи се върна на победния път след загубата си от Интер през уикенда и в мач от 34-ия кръг на Серия А разби гостуващия Болоня с 6:0. Дрийс Мертенс се отчете с хеттрик в мрежата на „хрътките“, а Маноло Габиадини добави два гола, докато последното попадение в мача беше дело на Давид Лопес.

Отборът на Маурицио Сари беше амбициран да се реабилитира пред феновете си и още в 10-ата минута поведе в резултата. Мертенс получи топката отляво и с минимум обработка я прати на пътя на Габиадини, който изпревари защитник на Болоня. Италианският национал директно стрелят от въздуха в обратния ъгъл за 1:0.

В 34-ата минута Хосе Кайехон показа техника отдясно по атаката и беше спънат в наказателното поле, което доведе до дузпа. Габиадини застана зад топката и шутира ниско до дясната греда, докато вратарят Антонио Миранте избра другата посока – 2:0.

След почивката неаполитанци изобщо не върнаха газта, а с времето апетитът им за голове се увеличаваше. В 58-ата Хамшик намери Мертенс отляво в наказателното поле, а с няколко резки смени на посоката белгиецът се измъкна от двама защитници. Шутът му по тревата не беше нещо особено, ала Миранте се намеси комично и позволи на кълбото да мине между краката му – 3:0.

Десет минути преди края Мертенс се възползва от серия бързи пасове между Омар Ел Кадури и Хамшик, които го изведоха сам срещу вратаря. Бившият ас на ПСВ Айндховен бе подпомогнат и от похдлъзването на Росетини, след което беше детска игра да се разпише за 4:0.

Две минути преди края крилото оформи хеттрика си с брилянтен изстрел. Давид Лопес му подаде пред дъгата, а Мертенс чукна топката вдясно, за да последва зверски шут в горния десен ъгъл на вратата – 5:0.

Секунди по-късно самият Лопес фиксира крайното 6:0 след нова уникална атака на домакините, преминала през Ел Кадури и Мертенс. Последният изведе Лопес сам срещу Миранте, а испанецът само чукна кълбото под плонжа на вратаря.

Победата временно съкрати изоставането на Наполи от лидера Ювентус до 6 точки – 73 срещу 79. Болоня от своя страна е 14-и с 37.