Старши треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини остана със смесени чувства след победата с 1:0 над Каляри, която доближи тима му само на точка от третото място в Серия А.

Успехът бе десети пореден за клуба във всички турнири и осми последователен в първенството, като и двете постижения са клубни рекорди.

"Липсваше ни енергия и точност, защото създадохме толкова много шансове и не трябваше да треперим за победата до финалния съдийски сигнал", каза Гасперини след срещата.

"Не се възползвахме и почувствахме малка морална умора, която бе по-голяма от физическата. Бяхме бавни и неточни, но все пак успяхме да постигнем резултата, за който дойдохме. Нашата цел е да си осигурим и математически място в зоната на Шампионската лига и да поставим нови клубни рекорди. На 5 точки сме от второто място, което не е малко, но ние, разбира се, можем да опитаме да го спечелим. Това е съблазнителна идея", допълните Гасперини.

Аталанта заема четвърто място в класирането осем кръга преди края. "Нерадзурите" имат 63 точки и имат преднина от 15 пред петия Рома в борбата с местата в Шампионската лига.