Отборът на Аталанта взе много важен успех в борбата си за Топ 4, след като бергамаските надделяха с 3:2 при визитата си на Удинезе. Дуван Сапата, и Луис Муриел на два пъти бяха точни за гостите, докато Кевин Лазаня не спря да притеснява Аталанта, но головете му не стигнаха за нещо повече от поражение.

Аталанта пък с тези три точки продължи невероятната си успешна серия в елита на Италия и вече е с 57 точки на четвъртото място, на девет пред петия Рома и по всичко личи, че и догодина ще играе в групите на Шампионска лига.

Удинезе пък ще продължи да размишлява и да се труди за своето оцеляване в Серия А, след като е 15-и с 28 пункта, на три пред 18-ия Лече, който има 25 пункта.

В друг мач от 28-ия кръг на Италия Наполи срази на празния „Сан Паоло” Спал с 3:1. Дрийс Мертенс откри резултата за неаполитанците след четири минути игра, докато Петаня изравни за Спал 29-ата. Хосе Кайехон отново поведе отбора на Дженаро Гатузо напред в 36-ата, а гол на Инсине в добавеното време на първата част бе отменен заради засада.

Все пак през второто полувреме Амен Юнес подпечата успеха за южняците, които вече имат актив от 45 точки и са шести, докато Спал е последен с 18 точки и оцеляването в елита на Италия изглежда илюзорно.

Другите мачове от неделния ден в Италия:

Сампдория – Болоня 1:2

Сасуоло – Верона 3:3