Отборът на Аталанта постигна поредна ключова победа по пътя си към второ поредно участие в груповата фаза на Шампионската лига. Момчетата на Джан-Пиеро Гасперини победиха с 2:0 Наполи в Бергамо, след два ранни гола в началото на второто полувреме. 

Срещата започна трудно за домакините и момчетата на Дженаро Гатузо безспорно трябваше да водят на полувремето, след като дори видяха свое попадение да бъде отменено заради засада. Фабиан Руис оттбеляза в 11-та минута, но флагът на странични съдия го разочарова. 

В началото на втората част домакинте изязоха далеч по-мобилизирани и само в рамките на 15 минути вече водеха с убедителното 2:0. Първо Марио Пасалич се възползва от голямо недоразумение в състава на Наполи и засече перфектно центриране на Алехандро Гомес във вратата на Алекс Мерет за 1:0.

Само 8 минути по-късно, в 55-та минута, нещата за "партенопеите" станаха като че ли необратими. След страхотна контраатака Рафаел Толой намери непокрития в наказателното поле Робин Госенс, който от не лесен ъгъл промуши топката под плонжа на Мерет за крайното 2:0. 

По този начин момчетата на Гасперини събраха актив от впечатляващите 60 точки след 29 изиграни мача, на 12 пред 5-тия Рома и само на 4 от 3-тия Интер. Наполи остана 6-ти с 45 пункта след 29 мача.