Тимът на Аталанта спечели снощния сблъсък срещу Наполи с 2:0, като с този успех тимът на Джан Пиеро Гасперини не спира да подобрява постижения през този сезон. „Бергамаските „записаха седма поредна победа в Серия А, което се случва за първи път в клубната история. Серията започна с успеха с 2:1 като гост на Фиорентина на 8 февруари, като след това те записаха още две шампионатни победи преди паузата заради пандемията от коронавирус.

След подновяването на сезона пък Аталанта надви още четири съперника в Калчото, последният от които беше именно Наполи. С двата успеха над Валенсия в Шампионската лига поредните им победи във всички турнири стават девет, а мачовете им без загуба - единадесет.

За последно тимът претърпя поражение на 20 януари с 1:2 като домакин на СПАЛ, а серията му от победи започна след равенството 2:2 срещу Дженоа на неговия стадион на 2 февруари.

Също така, снощи капитанът на отбора Алехандро Гомес даде своята 15 асистенция в Серия А за сезона. Никой друг не е постигал толкова голови подавания в италианския елит, откакто се води подобна статистика от сезон 2004/2005 насам.