Милан се измъкна в заключителните секунди при домакинството си на Удинезе, побеждавайки с 3:2. В герой за „росонерите“ се превърна хърватина Анте Ребич, който реализира две попадения за успеха на „Сан Сиро“. Двубоят ще се запомни и с сериозният гаф на Джанлуиджи Донарума при първия гол за „фриуланите“.

Гостите откриха резултата още в 6-ата минута след груба грешка на вратаря на домакините Джанлуиджи Донарума. Стражът на „росонерите“ излезе неразчетено, за да пресече подаване към Кевин Лазаня. Младият италианец не прецени разстоянието и се сблъска с капитана на Удинезе. От това действие се възползва Йенс Ларсен, който с премерен изстрел отдясно на границата на наказателното поле реализира.

Вместо Милан да пресира своя съперник след това, „фриуланите“ можеха да стигнат до втори гол. В 15-ата минута Кен Сема центрира отляво, Лазаня стигна до топката и с плътен изстрел от въздуха прати топката над вратата на Донарума.

В 34-ата минута Тео Ернандес отправи много неточен изстрел, топката стигна до Саму Кастейехо, който овладя в наказателното поле, но последвалият му изстрел бе слаб и Мусо улови без проблеми.

Минута по-късно левият защитник на Милан опита скрит пас зад гърба на защитата на Удинезе, но Ибрахимович отблизо не успя да засече в мрежата на Мусо.

Още в самото начало на втората част Милан вдигнаха оборотите. Рафаел Леао изведе зад гърба на защитата Кастейехо. Испанецът овладя и стреля, но Мусо се намеси решително.

В 48-ата минута „росонерите“ изравниха. Андреа Конти получи отдясно в наказателното поле и напредна. След това десният бек пусна успореден пас на голлинията и влезлият преди три минути в игра Анте Ребич засече в мрежата на Удинезе – 1:1.

Постепенно Милан заигра по-успешно след засилването на атакуващата си мощ и притисна своя съперник. В 71-ата минута защитата на Удинезе се справи с центриране от ъглов удар, но топката бе избита около дъгата на наказателното поле. Тео Ернандес очакваше кълбото и с мощен удар с левия крак реализира втори гол в мрежата на Мусо.

След попадението „росонерите“ поуспокоиха темпото и си помислиха, че мачът е свършил. От това се възползваха гостите пет минути преди края на двубоя. Ларсен центрира в наказателното поле, където Лазаня изпревари Конти и с изстрел с глава в десния ъгъл изравни – 2:2.

Всичко изглеждаше, че равенството ще бъде факт след секунди, но Ребич и Ибрахимович комбинираха в наказателното поле на Удинезе. Хърватинът овладя и с изстрел в десния долен ъгъл на Мусо донесе победата дълбоко в добавеното време за Милан – 3:2.

С победата си „росонерите“ се изкачиха на 7-ата позиция в Серия А с актив от 28 точки, докато Удинезе остава на 13-ата с 24 пункта.

 

СЪСТАВИТЕ:

МИЛАН (4-4-2): Дж. Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Кесие, Бенасер, Кастейехо (77 - Крунич), Бонавентура (46 - Ребич), Леао, Ибрахимович

УДИНЕЗЕ (3-5-2): Мусо, Бекао, Еконг, Нийтинк, Ларсен, Де Паул, Мандрагора, Фофана, Сема (88 - Авест), Лазаня, Окака (90 - Де Майо)