Президентът на Интер Масимо Морати е бил бесен след домакинската загуба с 2:5 от Шалке в мач от 1/4-финалите на Шампионската лига и веднага след срамния за нерадзурите мач е слязъл в съблекалнята на тима, за да говори с треньора Леонардо, който обаче се е представил добре на разговора със собственика и остава на поста си, въпреки че през уикенда загуби с 0:3 дербито от Милан.

„Нашият разговор с Леонардо в съблекалнята потвърди, че той е сериозен човек. Разбира се, аз не бях в най-доброто си настроение” - обясни Морати - „Но си мисля, че нашият треньор може би е забравил какво е да изпадаш в такава ситуация.”

„Това поражение може да се обясни и с умората. Размерът на загубата наистина ме шокира, но който е гледал нашия мач в събота, може да се съгласи с думите ми. Още там си личеше, че отборът ни не е свеж и няма как да се подготви за няколко дни.”

„Много искахме да стигнем поне до полуфинал, но още в първата среща доста усложнихме ситуацията. Но още нищо не е ясно за това кой ще продължи. Едно такова поражение няма да промени лицето на нашия отбор или пък качествата на нашия треньор”, заяви босът на Интер.

След това Морати бе попитан дали очертаващото се отпадане и липсата на шанс за спечелването на нова титла в Серия А няма да коства поста на бразилския треньор.

„Моето мнение за Леонардо не се е променило, промени се единствено настроението ми, но това е нормално. Може пък това да помогне на отбора. Аз мразя високомерието, но също така мразя и когато някой си стои безпомощен, вместо да търси начини за успех”, завърши Морати.