Именитият специалист Марчело Липи се изказа ласкаво за селекционера на Италия Антонио Конте още след първия мач на „скуадра адзура“ под негово ръководство.

Италианците победиха отбора на Холандия с 2:0 в приятелски мач през седмицата, а във вторник гостуват на Норвегия за първата си квалификация по пътя към Евро 2016.

„Много се радвам за Антонио Конте и за всички, за италианския футбол, който се нуждаеш от прилив на увереност“, каза Липи.

„Между мени Конте все още има връзка, която се базира на доверие, редовно си говорим. Той ми се обади миналата седмица“, коментира легендарният наставник, извел „адзурите“ до световната титла през 2006 година.

„Дали на играчите им допада подхода на Конте? Чух няколко коментара и дори отдалеч е видно, че отборът на Италия си върна глада, готовността и желанието да се реваншира заради Световното първенство.“

„Това е добър знак, тъй като е важно и необходими играчите да се чувстват по този начин. Без съмнение младите футболисти са фундаментални за наши футбол, но те също така трябва да играят редом с по-опитните. Историята на футбола ни е научила на това“, завърши Липи.