Новото попълнение на Рома Лука Тони вкара първите си два гола с екипа на „джалоросите” при победата с 3:0 срещу Каляри и не скри задоволството си от отбелязаните попадения. Голаджията, който е собственост на Байерн Мюнхен, призна, че с нетърпение очаква следващия мач на своя отбор – срещу Ювентус.

„След като вкарах втория гол бе много хубаво, защото имаше толкова много ентусиазъм”, заяви Тони в отговор на топлото отношение към него от страна на привържениците на Рома.

„Дойдох в Рома, защото исках да се върна в играта и знаех, че това е правилното място за това. Ние едва започваме, стартирахме добре и трябва да продължим, но сме много доволни”.

С трите точки Рома изпревари Ювентус и зае третото място в класирането. Двата отбора се срещат един срещу друг другата седмица в Торино.

„Създадохме страхотна атмосфера и сега ни очаква голям мач в Торино. Мачовете срещу Ювентус могат да бъдат красиви и ние ще изиграем страхотен двубой. Ще продължа да играя правилно своите карти, (селекционерът на Италия Марчело) Липи знае, какво мога да дам на отбора и ще видим, какво ще се случи през юни”, допълни Тони, който има амбиции да играе на Световното в ЮАР.