Президентът на Лацио Клаудио Лотито не коментира дали футболистите на орлите ще бъдат достатъчно мотивирани да скочат на Интер и да направят градския съперник Рома шампион.

Нерадзурите водят с две точки пред вълците на върха в Серия А три кръга преди края, като халфът на Рома Даниеле Де Роси призна, че само Лацио може да помогне на тима му и да спре Интер по пътя към титлата.

Феновете на бианкочелестите обаче призоваха играчите на тима да не се напрягат много срещу състава на Жозе Моуриньо и да загубят, за да разплачат Франческо Тоти и компания, които бяха пожелали изпадане за орлите.

„Няма да отговарям на въпроси по тази тема”, разумно каза Лотито, знаейки, че каквото и да каже ще си има проблеми или с тифозите, или с властите, които могат да заподозрат договорка в мача с Интер.

„Просто искам да кажа, че трябва да си направим сметките правилно. Все още се нуждаем от четири точки, за да се спасим. Трябва да играем три финала от тук до края на сезона”, каза още босът на Лацио.

След двубоя с Интер, орлите гостуват на вече изпадналия Ливорно, но това гостуване едва ли ще е леко, заради по-особения заряд на двубоите между тези два тима. За финал небесносините посрещат Удинезе в последния кръг.