Привържениците на Лацио написаха писмо до един от капитаните на тима Кристиан Ледесма с необичайна молба – да загубят следващия си мач. „Небесносините” играят срещу Интер у дома, но ако победят, най-вероятно ще върнат големия враг Рома на върха в класирането. Затова за ултрасите изглежда по-важно любимците им да паднат в един мач, отколкото да дадат титлата на омразните „вълци”.

„Загубете от Интер, и всички заедно ще празнуваме с палци надолу,” пише в писмото, отбелязвайки как капитанът на Рома Франческо Тоти им се подигра след римското дерби преди седмица. „Добре си припомни какво се случи в дербито, някои неща не могат да се забравят. В неделя можете да спасите сезона.”

Ледесма обаче отговори веднага на феновете: „Знаем, че днес е страхотен ден за вас, но трябва да сме по-притеснени за собствената си съдба, отколкото за тази на Рома. Трябва да мислим за себе си.”

Президентът на Лацио Клаудио Лотито добави: „Все още не сме се спасили докрай, затова трябва много внимателно да си направим сметката. Трябват ни четири точки, затова всеки мач ще е като финал.”