Лацио стъпи накриво в битката за титлата в Италия, след като допусна обрат от 2:1 до 2:3 в гостуването си на Аталанта в мач от 27-я кръг на Серия А.

В деветата минута Мартен де Роон опита да пресече подаване в наказателното поле, но топката рикошира по неприятен начин в тялото му и влетя зад Голини за 0:1.

В 14-ата минута столичан вече водеха с 0:2. Сергей Милинкович-Савич стреля от далечно разстояние и даде комфортна преднина на отбора си.

В 27-ата минута Чиро Имобиле овладя на границите на пеналтерията и шутира, но на сантиметри от дясната греда.

60 секунди след това Алехандро Гомес бе близо до изравняването. Той засече коженото кълбо в наказателното, но ударът му бе право в Стракоша.

В 38-ата минута Аталанта се върна в играта. Ханс Хатебур намери по страхотен начин в наказателното поле Робин Госенс, който от близка дистанция матира вратаря с глава в долния десен ъгъл – 1:2.

В 66-ата минута Руслан Малинковски възстанови паритета. Той си нагласи топката и я изстреля от далечно разстояние, намирайки горния десен ъгъл за 2:2!

Обратът стана пълен, след като в 80-ата минута Алехандро Гомес изпълни корнер, при който Паломино се извиси над всички и направи резултата 3:2 за домакините.

С това поражение Лацио остава с 62 точки на втора позиция. Водачът Ювентус е с 66, а третият Интер стигна едва до 3:3 в домакинството си на Сасуоло и има в актива си 58 пункта.