Тимът на Лацио – съперник на Левски в груповата фаза на Лига Европа - спечели точка при гостуването си на Сиена в мач от 11-ия кръг на Серия А.

Домакините от Сиена бяха водени от новия си наставник Марко барони, който замести уволнения Марко Джампаоло, който загуби седем от последните 10 мача на отбора.

Рекордът на Лацио на стадион „Артемио Франки” не бе никак впечатляващ, като „римските вълци” записаха едва една победа и един равен в последните си шест гостувания.

Гостите от столицата успяха да поведат в резултата още в осмата минута, когато Стефано Маури с глава оползотвори центриране на Паскуале Фоджа отдясно.

Изравнителният гол за домакините дойде в 32-ата минута. Негов автор стана Масимо Макароне след солова акция по лявото крило. Няколко минути преди края на първото полувреме зрителите станаха свидетели на интересна ситуация. Главния рефер на двубоя показа червен картон за вратаря на Лацио Муслера, но след консултация със своя помощник отмени решението си.

През второто полувреме домакините от Сиена бяха по-активният тим на терена, който имаше по-чистите ситуации пред противниковата врата. В крайна сметка обаче късметът бе на страната на гостите и резултатът се запази непроменен.

В друг мач от кръга шампионът Интер се наложи с 2:0 като гост на Ливорно. Сампдория и Бари не излъчиха победител, завършвайки 0:0.