Треньорът на Ювентус Антонио Конте бе видимо доволен от изразителната победа, която неговият тим постигна при гостуването на Селтик в осминафиналите на Шампионската лига. Торинският гранд ще чака реванша след три седмици с преднина от три чисти гола, които до голяма степен гарантират продължаване в следващата фаза.

„Със сигурност това бе много важна победа“, заяви специалистът. „Лично аз като футболист, който е играл дълги години в турнира, никога не съм виждал подобна атмосфера на друг стадион. Не беше лесно да играем пред такава публика и мога да го твърдя от собствен опит. Изобщо не можех да комуникирам с играчите си. При всеки корнер в нашата половина имах чувството, че стадионът ще се срути.“

„Още от първите минути футболистите на Селтик надскочиха себе си, но ние удържахме техния натиск. В момента когато свалиха темпото със съвсем малко, ние вкарахме головете си и създадохме някои добри възможности“, допълни той.

„Направихме някои корекции в защитата си при статичните положения, тъй като 40 процента от головета за Селтик в Шампионската лига паднаха именно по този начин. Мисля, че успяха да ни изненадат само веднъж“, завърши Конте.