Мениджърът на Селтик Нийл Ленън призна, че неговият тим се нуждае от чудо на реванша срещу Ювентус, за да заличи преднината от три чисти гола. Снощи италианският шампион победи с 3:0 на „Паркхед“ в първия осминафинален сблъсък срещу „детелините“.

Макар че домакините контролираха топката почти през целия мач и създадоха редица положения, „бианконерите“ демонстрираха клинична точност пред гола и на практика обезсмислиха втория мач в Торино.

„Ще ни трябва чудо. Трябва да се опитаме да бъдем конкурентни на реванша и да си проправим път напред в турнира“, заяви Ленън. „На полувремето, когато губехме с 0:1, казах на играчите, че се представят добре и имаме достатъчно време през втората част.“

„Аз обаче почувствах как те сведоха глави, когато вторият гол влезе. Изглеждахме съкрушени към края на мача. Сега имаме три седмици, в които да работим. От начало знаехме, че ще е трудно, но тези три гола изглеждат почти непреодолими“, добави специалистът.

„Ако успеем да създаваме шансове, както го направихме през първото полувреме, и успеем да отбележим, кой знае. Но въпреки всичко задачата ни остава непосилна“, завърши Ленън.