Амбициозна цел си е поставил новият наставник на Интер Антонио Конте. Той иска да привлече на "Сан Сиро" офанзивния футболист на Барселона Артуро Видал, съобщават испанските и италианските издания. 

Двамата се познават изключително добре, защото работиха заедно в Ювентус. Сега специалистът иска да заложи на неговата неуморима работоспособност и да изгради състава си около него. Затова натиска каталунците за сделка. 

Чилиецът дойде на "Камп Ноу" само преди 12 месеца и остави сравнително добри впечатления през изминалата кампания, въпреки че нямаше основна роля в състава. Ако отиде при "нерадзурите", това ще се промени драстично. 

Очаква се Барселона да му иска сума между 20 и 25 млн. евро, което за играч на вече 32 години би било добра сделка. Но има срок, че трансферът трябва да се осъществи скоро, защото наставникът Ернесто Валверде иска да е наясно кои играчи ще може да ползва за сезона. 

Отделно от това, каталунците трябва да продадат няколко играчи, защото планират две мащабни входящи сделки - на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид и Неймар от Пари Сен Жермен, които може да им струват общо около 200 млн. евро.