Румънският нападател на Фиорентина Адриан Муту е дал позитивна допинг-проба за забранен стимулант след мача с Бари, който се игра по-рано този месец, съобщиха от Италианския Олимпийски Комитет (Coni).

Муту е бил хваната със сибутрамин - лекарство, което обикновено се използва за борба с прекалената пълнота, но което се счита за допинг. Той е бил заловен с него след мача с Бари, който "ла виола" спечели с 2:1 и в който нападателят се разписа.

Според италианската агенция "Анса", Муту и още трима играчи са дали положителна проба след мача, който се игра на 10 януари във Флоренция.

Звездата на северните ни съседи се замесва за втори път с употреба на забранени вещества. През 2004 година, докато беше играч на Челси, Муту бе заловен да употребява кокаин и веднага бе уволнен от ръководството на тима от стадион "Стамфорд бридж". Муту беше наказан за 7 месеца от Английската футболната асоциация, след като бе признат за виновен в употреба на забраненото вещество. През седемте месеца, в които не игра, Муту трябваше да завърши успешно програма за възпитание и рехабилитация. Арбитражният Спортен съд в Лозана пък потвърди наложената глоба на играча от страна на ФИФА за 17.17 милиона евро, която играчът трябва да плати на "сините" от Лондон за пропуснати ползи след неговото уволнение.

Много е вероятно заради рецидив, нападателят да бъде наказан доста сурово, ако "Б" пробата му се окаже отново положителна. 31-годишният национал на северната ни съседка рискува да получи наказание от една до четири години. Очаква се той да бъде наказан и от своя клуб Фиорентина