Ръководството на Фиорентина счита, че е намерило начин да реши голяма част от проблемите си. През лятото „виолетовите“ ще вложат всички сили в опити да привлекат треньора на Сасуоло Еузебио Ди Франческо и звездата на „неровердите“ Доменико Берарди.

Още камъни в двора на Соуса след загубата от Милан

Екстравагантният наставник е на първо място в списъка на флорентинци, които по всичко личи ще се разделят с настоящия наставник Пауло Соуса след края на кампанията. Недоволството на фенове и легенди към португалеца нарасна значително през последните дни, когато тимът записа невероятен крах в Лига Европа. При оставащи 45 минути в 1/16-финалния реванш срещу Борусия Мьонхенгладбах Фиорентина водеше с 2:0 у дома (и 3:0 в общия резултат), но тотално рухна и отпадна след поражение 2:4.

Гладбах потопи Флоренция в скръб след феноменален обрат

През уикенда част от ултрасите организираха и протест пред тренировъчната база, като не пестиха обиди и заплахи към треньора, играите и собствениците. Може би този епизод е затвърдил идеята на последните, че е нужна промяна.

Сутрешен протест пред базата на Фиорентина

Еузебио Ди Франческо в монета е един от най-високо ценените капацитети на Апенините, тъй като сам изведе Сасуоло от Серия Б до евротурнирите. През настоящия сезон обаче „неровердите“ не се представят толкова добре, главно заради огромните проблеми с контузени играчи, като заемат 13-о място в калчото с 30 точки. Фиорентина е 8-и с 10 повече, като все повече губи шансовете си да се пребори за класиране в Европа.