Около 300 привърженици на Фиорентина организираха протест пред тренировъчната база на отбора по време на сутрешното занимание. Обиди имаше както към играчите, така и към считаните за главни виновници – треньора Пауло Соуса и собствениците от фамилия Дела Вале.

Главната причина беше нелепото отпадане от Лига Европа, което феновете на „виолетовите“ трябваше да преглътнат. В четвъртък вечер повечето от тях вече празнуваха на почивката в реванша срещу Борусия Мьонхенгладбах, когато тимът водеше с 2:0 и съответно 3:0 в общия резултат. След паузата обаче немците сториха немислимото и с четири безответни гола смълчаха „Артемио Франки“.

Отборът отпадна рано от Купата на Италия, а в първенството нещата също не се развиват добре, тъй като Фиорентина е доста далеч от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

Днес част от ултрасите на отбора се събраха и засипаха с обидни реплики играчите, треньора Соуса и братята Дела Вале – Андреа и Диего. Трябваше директорите Панталео Корвино и Джанкарло Антоньони да идват и да ги успокояват. Диалогът не се проточи повече от 10 минути, като феновете изразиха недоволството си от пасивността на клуба по време на последните два трансферни прозореца. Единственото легендата Антоньони бе пожален от недоволната група, тъй като съвсем наскоро той получи пост в клуба.