Бившият нападател на Фиорентина Франческо Грациани стана поредният, който се присъедини към критиките по адрес треньора Пауло Соуса. Бившият италиански национал нападна наставника след поражението с 1:2 от Милан заради нежеланието на последния да прави по-смели рокади в състава си.

"Виолетова" тъга на "Сан Сиро", Милан взе победата

„Росонерите“ спечелиха трудно на своя „Сан Сиро“, като всичките голове паднаха до почивката. Юрай Куцка откри в 17-ата минута, а 4 по-късно Никола Калинич изравни. Победният гол за гранда от Милано отбеляза новото попълнение Жерар Деулофеу.

„Вчера не се разочаровах от това, което отборът показа. Най-вероятно играчите бяха отпаднали физически след тежкия мач от Лига Европа (срещу Борусия Мьонхенгладбах – б.р.)“, коментира Грациани. „Това не са мачове, за които Фиорентина трябва да съжалява, но не мога да разбера защо Соуса е толкова твърд в решението си да държи Кума Бабакар на пейката.“

„Той не разбира ли какво прави? Предпочете Рикардо Сапонара, а това бе престъпен избор. Бабакар ти гарантира физическа мощ, ако бях на негово място, щях да кажа на Соуса: „Ти правиш едно и също в първенството, писна ми.“

„Соуса никога не променя формацията си в хода на мача, никога не измисля нещо. Как може да не пуснеш Бабакар? Не е ли това твоята работа? Соуса предпочита лесните задачи, винаги е едно и също при него, а това е просто невероятно“, завърши Грациани.