Единственият българин в Серия А Ивайло Чочев и бившият левскар Жоао Силва са играчите с най-малките заплати в състава на Палермо. Това става ясно от данните, извадени от вестник "Гадзета дело Спорт" за възнагражденията на всички футболисти в италианския елит. 

Авторитетното издание вади всяка година този списък. А според тазгодишните данни, бившият цесекар и миналият през "сините" португалец взимат по 200 хил. евро годишна заплата. 

Всъщност, има и две момчета, които са с по-ниски възнаграждения. Това са четвъртият вратар Ачуризио Бентивеня, който е само на 17 години и взима по 50 хил. евро годишно, както и 18-годишният нападател Андреа Фулиняти, който се разписва срещу 30 хил. евро на година. 

Младоците обаче са зачислени към младежкия състав на сицилианците и едва ли ще попадат в мъжкия състав на Палермо. Но все пак те са викани често да трупат опит с първия отбор. 

В същото време, "ножицата" между най-скъпоплатения и нископлатения играч в тима не е толкова голяма. 35-годишният страж Стефано Сорентино взима най-голямата заплата, но тя е 900 хил. евро, което е само 4.5 пъти повече от Чочев и Силва.